Zitron vs Avaxx vs AP phone

November 18, 2010 by PetuaTerbaik · 7 Comments
Filed under: Handphone, Nokia 

yang mana satu ni ? nak beli Ori set ke AP set ?



Yes, kami di sini memilih Ori Set !! Apa yang u all perlu tahu sebelum membeli handset baru Nokia u all?  Ya, Hari ini we all hendak share dengan you all, petua membeli handset atau handphone original iaitu Zitron dan Avaxx termasuklah AP (Approved Permit) punya handset. So lihatlah maklumat di bawah.


Zitron/Avaxx

– both are the authorized Nokia distributors in Malaysia.
– if your phone has Zitron/Avaxx warranty, u can service your phone at nay Nokia Priority Center(NPC).
– they are giving 1 year warranty for the full set including charger, battery, handsfree..etc.
-they are using geniune parts to repair your phones.

AP (Approved Permit)
- Approval Products
– mainly imported from oversea and sell it to the consumers.
– there are many AP set warranty by companies such as Final Choice, Nefion…etc
– AP companies are giving 1 year warranty for the phone and 1 month for the accesories like charger, battery, handsfree etc.
– u must bring your phone back to the place u bought the phone, if the phone has any problem.
– AP set owners can bring your phone to any NPC, but u need to pay around RM30 for checking.

Others ( Ni pembekal original untuk brand handphone lain)
– O’connors or CSL is AP distributor.
– Motorola main authorized distributor is Satellite Technics.
– First Mobile Group (FMG) is the main distributor of Samsung phones.
– FMG is giving 18 months warranty.
– Sony Ericsson authorized distributors are T-Choice and Midland.
– Siemens authorized distributors are Zitron and FMG.

How to check Zitron/Avaxx or AP set

– take out the handphone case and battery
– if there’s Zitron/Avaxx hologram sticker, it’s original set.
– if there’s Final Choice hologram sticker, it’s AP set.
– original battery charger has Nokia and Zitron/Avaxx hologram stickers.
– press *#06# to check the hp serial number (IMEI).
– compare it with the serial number written on package box sticker.
– for original set, both serial numbers are the same.

So, right now mesti u all dah tahu kan macam mana nak cari handphone?? Kalau tak faham jugak boleh komen di sini.

Incoming search terms:

  • zitron (525)
  • avaxx vs zitron (272)
  • zitron malaysia (158)
  • zitron vs avaxx (121)
  • macam mana nak tau blackberry original (120)
  • zitron warranty (119)
  • avaxx malaysia (106)
  • ap phone (80)
  • AVAXX (74)
  • ap set vs ori set (72)
  • how to know sony ericsson original set (66)
  • macam mana nak tahu handphone ori ke tak (66)
  • handset ap (64)
  • iphone 5 ap set (62)
  • macam mana nak tahu blackberry original (60)
  • macam mana nak tau sony ericsson original (58)
  • sony ericsson macam mana nak tau ori (58)
  • ap set vs original set (56)
  • how to check ap or original phone (56)
  • cara nak tahu sony xperia original (52)

Images hosting provided by ImageShack Via ImageShack Migration plugin

Desclaimer : This website and the Materials are provided "as is" and "as available", without warranty of any kind, implied, express or statutory. Petua Terbaik or PetuaTerbaik.kaer-media.org shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information or Materials obtained from this website. We are also not hosting the material, the material we get are only link from other site. Penafian : Petua Terbaik tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kami juga tidak membekalkan bahan di server kami, bahan yang kami dapat adalah pautan dari web yang lain.
This site is protected by WP-CopyRightPro