Check Driving License JPJ Online Malaysia, semak lesen memandu online JPJ

December 2, 2010 by PetuaTerbaik
Filed under: Isu Semasa 

contoh screenshot jpj online

do you want to know when your driving license expired or expiry date? here the jump start to know it fast without go to to JPJ office. :) here the link http://portal.jpj.gov.my/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=28
or the you go to the direct link http://58.26.224.30/request.jsp

Incoming search terms:

  • jpj online (8959)
  • semak lesen memandu (1749)
  • www jpj gov my (1122)
  • semakan lesen memandu (1086)
  • jpj lesen memandu (1065)
  • jpj online check lesen (1059)
  • cek lesen (1001)
  • jpj lesen (996)
  • check lesen memandu (949)
  • cek lesen memandu (777)
  • Check lesen (694)
  • check lesen jpj (652)
  • jpj portal (630)
  • jpj gov my (628)
  • semak lesen jpj (581)
  • JPJ CHECK LESEN (575)
  • semak lesen (558)
  • cek lesen jpj (537)
  • portal jpj (468)
  • semakan lesen memandu jpj (454)

Comments

34 Comments on Check Driving License JPJ Online Malaysia, semak lesen memandu online JPJ

  1. ab rahman bin abdullah on Tue, 1st Mar 2011 11:39 am
  2. bagaimana untuk membuat penukaran alamat untuk geran kereta..???
    secara online.. disebabkan kami sudah berpindah ke rumah baru.. untuk mendapatkan segala infomation dari pihak jpj.. perlukan penukaran alamat untuk sebarang penghataran kepada pihak kami

  3. mohd shahril bin sabli on Mon, 7th Mar 2011 9:08 pm
  4. cek lesen memandu

  5. sim lee sun on Tue, 22nd Mar 2011 11:50 am
  6. check lesen exipired

  7. sim lee sun on Tue, 22nd Mar 2011 11:50 am
  8. check lesen expired

  9. sim lee sun on Tue, 22nd Mar 2011 11:52 am
  10. check lesen expired date

  11. edi on Sat, 2nd Apr 2011 1:41 pm
  12. saya telah jual kereta pada seseorang n dah beri copy ic serta sain borang tukar nama puspakom.owner kereta yg baru berjanji akan tukar nama.tapi sampai lani kereta tu tetap nama saya.owner baru tu pula hilang tanpa dikesan..setelah sekian lama.so pe2 saman atas nama kenderaan akan pegi pada saya..boleh tak pihak jpj block nama saya supaya kereta itu tak boleh dihidupkan rotax? jika rotax boleh hidup,alamt bertimbun la saman spd trap saya sedangkan saya dah tak guna lagi kereta tu…tolong saya…

  13. edi on Sat, 2nd Apr 2011 1:49 pm
  14. boleh tak pihak jpj block nama atas geran supaya tak boleh hidup rotax?sebab ramai di negara kita ni,orang beli or sambung bayar kereta lepas tu bermasalah dan lesap entah kemana..yang jadi mangsa owner asal.bertimbun saman datang walhal kereta dah di tangan orang lain..persoalannya,ada takpihak jpj fikir tentang hal ini?

  15. Jenny Loke on Sat, 23rd Jul 2011 5:21 pm
  16. i want to get an English translation of my malaysian driving licence so i can drive in Perth during holiday end Aug. Pls advise how to get this done and is there a fee to be charged on this service ?

    Pls revert ASAP.
    thanks

  17. Mohamed sirajudeen mohamed yoosuf on Fri, 23rd Sep 2011 12:56 am
  18. Sorry abang , sy lisence macha mana beking abang

  19. SAW MYINT on Sun, 2nd Oct 2011 8:57 pm
  20. CEK LESEN MAMANDU MALAYSIA

  21. nor amirah lyina bt latiff on Fri, 11th Nov 2011 1:51 pm
  22. lesen saya hilang macam mana nk buat baru….

  23. fauziah binti jantan on Tue, 15th Nov 2011 1:08 pm
  24. lesen saya sudah lama tidak diperbaharukan selepas lebih 5tahun kerana kes samun dan trauma hendak memandu selepas itu…bru2 ini saya terpaksa memandu semula kerana tugas menghantar anak saya ke sekolah dan suami saya pula di overseas selama sebulan … Adakah lesen saya masih boleh diperbaharukan atau sebaliknya ??? Harap direspon masalah saya ..

  25. ramzi on Fri, 2nd Dec 2011 1:26 pm
  26. mcm mna nk buat ni

  27. ramzi on Fri, 2nd Dec 2011 1:27 pm
  28. semak lesen memandu

  29. ederus on Fri, 16th Dec 2011 1:37 pm
  30. mcm mana cara nak check lesen

  31. PetuaTerbaik on Sun, 18th Dec 2011 8:46 am
  32. klik pada link tersebut.

  33. zaileh bin bujal on Thu, 22nd Dec 2011 9:09 pm
  34. saya pemandu berhikma

  35. amri on Thu, 9th Feb 2012 9:25 pm
  36. camna nk tukar no ic polis ke ic awam didalam lesen memandu ini

  37. zaki on Thu, 23rd Feb 2012 7:30 pm
  38. semak lesen

  39. rahemi bin adzahar on Wed, 29th Feb 2012 5:34 pm
  40. rajuan membuat lesen

  41. rahemi bin adzahar on Wed, 29th Feb 2012 5:35 pm
  42. rayuan membuat lesen memandu

  43. jamil arshad on Sun, 25th Mar 2012 2:46 am
  44. check de lesen

  45. jamil arshad on Sun, 25th Mar 2012 2:47 am
  46. check da lesen

  47. jamil arshad on Sun, 25th Mar 2012 2:55 am
  48. check da lesen memandu

  49. jamil arshad on Sun, 25th Mar 2012 3:11 am
  50. check lesen memandu

  51. khairul hafis bin ahmad on Sun, 15th Apr 2012 1:46 pm
  52. semak lesen

  53. rahim samingan on Fri, 20th Apr 2012 6:27 pm
  54. camana nak cek lesen

  55. amir javed on Thu, 3rd May 2012 8:36 pm
  56. check lesen

  57. ida on Wed, 23rd May 2012 10:25 am
  58. Tuan/puan ,soalan saya, kenapa saya tak dapat cheak utuk lesen motor ye…?????tima kasih kerana memberi saya perluang utuk mengajukan soalan…..

  59. KC Choo on Wed, 4th Jul 2012 10:46 am
  60. How to check my licence expiry date? The site could not be reach.

  61. andy on Sat, 21st Jul 2012 3:42 am
  62. Tuan,Puan ..saya telah menduduki ujian memandu dan lulus semua ujian jpj,,sy nak tahu yang kad ujian jpj itu boleh digantikan sebagai lesen memandu ataupun tidak kerana saya tidak sempat untuk membuat kad memandu di pejabat jpj…saya adalah pelajar dan tidak ada masa untuk pergi ke sana..hari cuti pula tidak boleh nak buat ..saya ingin tahu yang kad ujian memandu itu boleh digantikan sebagai lesen memandu ataupun tidak buat sementara waktu ini.

  63. harianto bin marsuki on Fri, 3rd Aug 2012 2:30 am
  64. semak lesen

  65. PetuaTerbaik on Fri, 3rd Aug 2012 4:47 am
  66. Hanya pemegang lesen P dan lesen penuh sahaja dibenarkan untuk memandu setahu saya.
    Tetapi untuk keterangan lanjut saudara boleh berhubung dengan pihak JPJ di talian mereka.

  67. Shahrul on Wed, 10th Oct 2012 1:08 pm
  68. Tuan,puan…saya sudah lulus test teable kt jpj tapi lesen L saya belom juga keluar…saya mahu tahu ada kh lesen memandu saya sudah d daftar atau belum dan apa perlu saya buat untuk mendapatkan lesen saya…

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!





*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

 

You might also like :

Google Translate vs Citcat dalam English to Malay to English translator Agak-agak u...
UFO Online – Fight for Earth – Announcement Trailer UFO Online...
Apa beza optik Carl Zeiss dan optik biasa nokia ? Hari ini,...

Images hosting provided by ImageShack Via ImageShack Migration plugin

Desclaimer : This website and the Materials are provided "as is" and "as available", without warranty of any kind, implied, express or statutory. Petua Terbaik or PetuaTerbaik.kaer-media.org shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information or Materials obtained from this website. We are also not hosting the material, the material we get are only link from other site. Penafian : Petua Terbaik tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kami juga tidak membekalkan bahan di server kami, bahan yang kami dapat adalah pautan dari web yang lain.
This site is protected by WP-CopyRightPro