Zitron vs Avaxx vs AP phone

November 18, 2010 by PetuaTerbaik
Filed under: Handphone, Nokia 

yang mana satu ni ? nak beli Ori set ke AP set ?



Yes, kami di sini memilih Ori Set !! Apa yang u all perlu tahu sebelum membeli handset baru Nokia u all?  Ya, Hari ini we all hendak share dengan you all, petua membeli handset atau handphone original iaitu Zitron dan Avaxx termasuklah AP (Approved Permit) punya handset. So lihatlah maklumat di bawah.


Zitron/Avaxx

– both are the authorized Nokia distributors in Malaysia.
– if your phone has Zitron/Avaxx warranty, u can service your phone at nay Nokia Priority Center(NPC).
– they are giving 1 year warranty for the full set including charger, battery, handsfree..etc.
-they are using geniune parts to repair your phones.

AP (Approved Permit)
- Approval Products
– mainly imported from oversea and sell it to the consumers.
– there are many AP set warranty by companies such as Final Choice, Nefion…etc
– AP companies are giving 1 year warranty for the phone and 1 month for the accesories like charger, battery, handsfree etc.
– u must bring your phone back to the place u bought the phone, if the phone has any problem.
– AP set owners can bring your phone to any NPC, but u need to pay around RM30 for checking.

Others ( Ni pembekal original untuk brand handphone lain)
– O’connors or CSL is AP distributor.
– Motorola main authorized distributor is Satellite Technics.
– First Mobile Group (FMG) is the main distributor of Samsung phones.
– FMG is giving 18 months warranty.
– Sony Ericsson authorized distributors are T-Choice and Midland.
– Siemens authorized distributors are Zitron and FMG.

How to check Zitron/Avaxx or AP set

– take out the handphone case and battery
– if there’s Zitron/Avaxx hologram sticker, it’s original set.
– if there’s Final Choice hologram sticker, it’s AP set.
– original battery charger has Nokia and Zitron/Avaxx hologram stickers.
– press *#06# to check the hp serial number (IMEI).
– compare it with the serial number written on package box sticker.
– for original set, both serial numbers are the same.

So, right now mesti u all dah tahu kan macam mana nak cari handphone?? Kalau tak faham jugak boleh komen di sini.

Incoming search terms:

  • zitron (525)
  • avaxx vs zitron (272)
  • zitron malaysia (164)
  • zitron vs avaxx (123)
  • macam mana nak tau blackberry original (120)
  • zitron warranty (119)
  • avaxx malaysia (106)
  • ap phone (90)
  • cara nak tahu sony xperia original (90)
  • ap set vs ori set (84)
  • AVAXX (76)
  • handset ap (68)
  • how to check ap or original phone (66)
  • how to know sony ericsson original set (66)
  • iphone 5 ap set (66)
  • macam mana nak tahu handphone ori ke tak (66)
  • macam mana nak tau sony ericsson original (62)
  • macam mana nak tahu blackberry original (60)
  • sony ericsson macam mana nak tau ori (58)
  • ap set vs original set (56)

Comments

7 Comments on Zitron vs Avaxx vs AP phone

  1. mimi on Fri, 21st Jan 2011 10:02 am
  2. i hv bought the nokia c6, TSM set..adakah TSM is original set?IMEI no sma dgn packing box,ada warranty 1 year from nokia,TSM original hologram logo pn ada,kt battery pn da TSM n Nokia original hologram logo,..confuse la..tp dia pny keypad xsma cm zitron pny….

  3. PetuaTerbaik on Sat, 22nd Jan 2011 7:43 am
  4. utk pengetahuan u, for this moment hanya zitron dan avaxx sahaja yang diterima oleh Nokia Care Centre satu Malaysia. Selain dari itu, nope… Itu yg u perlu tahu even though kedai tu cakap ini original ma… so u jangan tertipu…. nanti susah u nak hantar pada Nokia Care Centre utk hantar warranty.

  5. Ahmad Fadzli Syed on Thu, 17th Feb 2011 9:04 am
  6. ab ajid on Wed, 11th May 2011 10:39 am
  7. salam pada rakan2 saya nak tanya n nak cri software gps/sonar cri ikan untk nokia n8 ada tak

  8. sudirman on Wed, 9th Nov 2011 3:00 pm
  9. apa alamat pengedar avaxx dan ziton…

  10. PetuaTerbaik on Thu, 10th Nov 2011 11:27 am
  11. fafa on Thu, 5th Jan 2012 4:16 pm
  12. hello. i just came across this entry. *terlambat betul.

    Betul sangat apa yang you tulis. Warranty setahun dari pihak Nokia cuma valid kalau ada sticker dari Avaxx, Zitron dan Arista sahaja. Any other distributors, you have to pay for the service and in some cases have to bring the set to the place where you bought the set lah. Kalau ada sticker dari authorized distributors, mana2 outlet pon boleh. :)

    Jangan lupa, warranty boleh void kalau set pernah terjatuh, masuk air dan pernah dibuka (hantar pergi kedai mana2).

    Just sharing what I know. Hv a nice day :)

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!





*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

 

You might also like :

Kedai Handphone Nokia Original Zitron Avaxx Johor Bahru Salam Sejahtera,...
Push Notification using Google C2DM Ring My Phone This...
Kelebihan Nokia N8 USB on the go! Wow! Hai u all,...

Images hosting provided by ImageShack Via ImageShack Migration plugin

Desclaimer : This website and the Materials are provided "as is" and "as available", without warranty of any kind, implied, express or statutory. Petua Terbaik or PetuaTerbaik.kaer-media.org shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information or Materials obtained from this website. We are also not hosting the material, the material we get are only link from other site. Penafian : Petua Terbaik tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Kami juga tidak membekalkan bahan di server kami, bahan yang kami dapat adalah pautan dari web yang lain.
This site is protected by WP-CopyRightPro